Osmani: Besmira Ejupi njeh gjuhët dhe ka certifikat të sigurisë të rankut të lartë.

Ministria e Punëve të Jashtme akuzohet për nepotizëm, rasti i fundit është bashkëshortja e deputetit Martin Kostovski.

– Nuk ka asgjë të paligjshme në punësim. Ministria ka mungesë të kuadrove që do t’i përkushtohen punës së vështirë të diplomacisë. Punësimet e reja fillojnë me pagën minimale dhe duhen vite për të avancuar në karrierën e tyre. Është një profesion i vështirë, janë një lloj nomadësh që kalojnë gjithë jetën në vende të ndryshme. Zonja Kostovska është marrë nga Kumanova dhe tani është në një pozitë më të ulët se më parë, tha ministri i Jashtëm Bujar Osmani në Studio 10 të TV 24.

Ministrja thotë se Kostovska është studente e diplomuar për politikë ndërkombëtare në Pragë dhe në rastin e saj nuk bëhet fjalë për shitje të ndikimit. Ai shton se ky profesion kërkon kohë për të përparuar dhe duke pasur parasysh se edhe kriteret janë të vështira, nuk ka interesim të madh për punësim në Ministrinë e Jashtme. Osmani thotë se aktualisht ka shpallje për punësimin e 16 personave të rinj.

Një rast që ka trazuar opinionin publik është rasti i prezantueses Besmira Ejupi, e cila thuhej se po përgatitej të bëhej konsull dhe tashmë është e punësuar në Ministrinë e Jashtme, ndërsa ndërkohë ka marrë tarifa prej 12 mijë eurosh nga institucionet shtetërore, për të cilat ka nisur hetimi.

– Ministria e Jashtme ka nevojë për 50 vende pune, por tashmë Ministria e Financave ka miratuar 16. Çdo i ri që di gjuhë dhe dëshiron të përkushtohet mund të aplikojë. Ejupi është marrë nga Ministria e Sistemit Politik, pasi zyrtarët e tjerë janë marrë me ligj, tha Osmani për Studio 10.

Për Ejupin, ajo thotë se njeh gjuhë dhe kishte një certifikatë sigurie të rangut të lartë si anëtare e shërbimit të protokollit në ministrinë e mëparshme.

Osmani shton se për tarifat e Ejupit duhet pyetur edhe VMRO-DPMNE-në, sepse kryetari i tyre e ka punësuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *