Maqedonia me inflacion mesatar vjetor 10-11%

Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi, beson se nëse i mbajmë projeksionet në fund të vitit, inflacioni mesatar vjetor do të jetë 10 deri në 11 për qind.

Ai në “Tv Telma” tha se në periudhë krize, edhe hyrja në recesion nuk është gjëja më e keqe që mund të ndodhë dhe tha se është e rëndësishme që vendimet e marra nga të gjithë aktorët të kenë efekt.

“Ne jemi përballur edhe me situata më të vështira, do të ballafaqohemi me daljen nga recesioni si vend, dhe në veçanti kemi treguar se ekonomia është mjaft fleksibile për t’i përballuar të gjitha ato nëse ka një partner të mirë në Qeveri, dhe ne kemi treguar se në një periudhë kovid dhe si të kemi një partner të mirë. Dhe prandaj nuk kam shumë frikë se do të hyjmë në recesion”, tha Bytyqi, duke theksuar se është e rëndësishme nëse vendimet e marra tani nga palët e ndryshme të interesit kanë një efekt të caktuar.

Efekti që ai dëshiron të arrijë është, siç tha ai, të ulë presionin për rritjen e inflacionit në një nivel ku ai do të jetë i paqëndrueshëm.

“Nëse i qëndrojmë projeksioneve dhe mendoj se në fund të vitit, mesatarja për të gjithë vitin do të jetë afërsisht 10 deri në 11 për qind inflacioni në një nga vitet më të vështira me një sërë krizash. Mendoj se është një normë mjaft e mirë inflacioni, dhe le të themi, e arsyeshme që ekonomia jonë të mund të mbulojë periudhën e ardhshme. Çdo gjë mbi 20 për qind është e paarsyeshme”, tha Bytyqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *