MPJ dënon gjuhën e urrejtjes që u shpreh gjatë ndeshjes Maqedoni – Bullgari në Shkup

Ministria e Punëve të Jashtme ka dënuar shprehjen gjuhës së urrejtjes në ndeshjen e mbrëmshme të futbollit në mes Maqedonis dhe Bullgaris, informon “tetova1”.

Nga Ministria e Punëve të Jashtme thonë se pikërisht sporti duhet të jetë shembull për raporte të mira dhe respekt të ndërsjellë.

“Ministria e Punëve të Jashtme reagon publikisht dhe e dënon shprehjen e djeshme të gjuhës së urrejtjes, që ka mundur të vërehej gjatë ndeshjes së futbollit ndërmjet përfaqësuesve të Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë.

Ngjarjet sportive paraqesin shprehjen më të lartë të parimeve të fer raporteve, respektit të ndërsjellë dhe ndeshjes në frymën sportive. Keqpërdorimi i këtyre ngjarjeve për përhapje të urrejtjes dhe jotolerancës paraqesin kundërthënie thelbësore të idesë së tyre bazë.

Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria edhe në të të ardhmen do të vazhdojnë të punojnë në mënyrë aktive në avancimin e marrëdhënieve të ndërsjella, si vende aleate në NATO, partnerë të ardhshëm në Bashkimin Evropian dhe mbi të gjitha, fqinjë të mirë”, thonë nga MPJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *