Musa Xhaferi në ballë të “Grupit të Zjarrit”: “Ose largim të ministrave ose lufta në BDI do të eskalojë”

“Dorëheqje të zëvendëskryeministrit të parë Artan Grubi dhe disa minisrtrave tjerë ose Ali Ahmeti ti ndryshoj në të kundërtën lufta në BDI do të eskaloj” është shprehur Musa Xhaferi si njeriu kryesor i “Grupit të Zjarrit” për SllobodenPeçat përcjell Top24

Përderisa Xhaferi publikoi luftë të re nëse nuk ndryshohen ministrat, Grubi mohon të ketë ndarje në BDI dhe thekson se janë të reshtuar pas liderit Ali Ahmeti. Për Ahmetin, sërish pakënaqësia e grupit të zjarrit nuk është shqetësuese dhe mendon se përmes debatit do ta tejkalojnë.

Për deri sa Bexheti dhe Mexhiti nnuk zbuluan detaje nga bisedimet me liderin e partisë vetëm ate që mbeten në pozicionet për ndrimin e ministreve, Xheferi në bisedë për “Slloboden Peçat” hapur e porositi liderin Ahmeti se problemet politike dhe kërkesat në parti nuk mund ti zgjidhë me degët dhe kështu të amortizoj pakënaqësitë.

“Artan Grubi nëse pak i dëgjon pakënaqësitë në parti ndaj tij, vetë duhet të tërhiqet nga funksionet zëvendëskryeministër i parë dhe ministër për sistem politik. Përveç tij dorëheqje nga funksionet duhet japin edhe miistra tjerë ose Ahmeti ti ndryshoj. Në të kundërtën do të ketë luftl në BDI, Nëse Ahmeti mendon se mund të tërhiqet përmes takimeve me degët dhe të heshtë me muaj, nëse mendon se mund të na heshtë atëher eka gabim sepse kështu nuk do të zgjidhen problemet. Nuk mundet problemet dhe kërkesat në parti të zghidhen me takime me anëtarët dhe degët!” tha Xhaferi për Sloboden Pecat, përcjell Top24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *