Mbyllet universiteti privat në Shkup, 400 studentë mbeten në rrugë

Viti akademik nuk ka filluar për studentët e Fakultetit privat të Ekonomisë dhe Biznesit. Shkak për këtë janë përjashtimet nga puna të profesorëve nga drejtoresha Zhanina Kirovska. Studentët janë të indinjuar sepse nuk ka kush t’u mbajë mësime, provime dhe nuk kanë para kujt t’i mbrojë tezat e diplomës.

ÇFARË NDODH NË FAKULTETIN TONË ËSHTË NËN ÇDO DINJITET NJERËZOR. KËTA STUDENTET JANE TË GJITHË NE RREZIK. KA STUDENTË QË JANË NË VITIN E KATËRT, OSE KANË PËRFUNDUAR VITIN E KATËRT DHE JANË PARA DIPLOMIMUT. KA STUDENTË NË VIT TË TRETË SI UNË, VITI AKADEMIK I TË CILËVE ËSHTË NE RREZIK, tha TODOR SOKOLOV, STUDENT I VITIT TË TRETË NË FAKULTETIN E BIZNESIT DHE EKONOMISË.

Një nga profesorët e shkarkuar thotë se problemet në fakultet kanë lindur me emërimin e Kirovskës për ushtrues detyre. drejtor. Nga 14 shtatori deri më 6 tetor ajo ka shkarkuar 6 profesorë. Dhe dy prej tyre u shkarkuan pasi Kirovska u shkarkua nga Këshilli i Arsimtarëve.

Ministria e Arsimit dhe Inspektorati i Arsimit thonë se inspektimi i nisur para fundjavës është në vazhdim e sipër dhe pas përfundimit të tij do të përgatitet raport dhe vendim për veprim, pas së cilës do të ndal më shumë informacione me opinionin. Të njëjtën përgjigje kemi marrë edhe nga Inspektorati i Punës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *