Sali Berisha, politikani më i klikuar në rrjete sociale së fundmi-Rama shënon rënie

0

Drejtuesi i “Terra World”, Blerim Gjeladini ishte i ftuar në emisionin Debat në A2 CNN ku u diskutua rreth politikanëve më të ndjekur në rrjetet sociale.

Sipas Gjeladinit në periudhën e fundit personi më i klikuar në rrjetet sociale në Shqipëri është Sali Berisha, i pasuar nga Edi Rama, për të cilin tha se ka një ulje të ndjekjes kjo dhe për shkak të llogarive false që e ndjekin atë.

“Ne kemi bërë dhe një rankim në rang global, por dhe kombëtar kemi dy periudha, atë së fundmi, se kemi një ngjarje të re që është rikthimin e Berishës, i cili së fundmi është i pari. Ai vazhdon të jetë i pari për klikime në Facebook, pastaj vjen zoti Rama dhe të tjerët.

Kemi një matje interesante për primaret që kanë sjellë një aktivizim të opozitës, sidomos në FB që janë më lartë se politikanët e tjerë në Shqipëri. Edi Rama është i dyti, por ka një trend negativ, krahasim me reagimin për postime.

 

Trendi është me vetë personi. Mesatarja e reagimit është më e vogël se periudha paraprake. Ne aplikojmë një filtër. Është trend që njerëzit hapin fake account, algoritmi ynë i largon ato. Në llogarinë e kryeministrit ka shumë llogari false.
Vetëm në gusht janë mbyllur 13 mijë llogari false. Shumë politikanëve iu ka rënë shumë ndjekja pasi kanë thyer rregullat e rrjetit social”,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *