Fjetja në anën e majtë dhe ndikimi në shëndet

0

Është e pamundur që njeriu të mos mbajë një anë në jetë.

Kjo vlen edhe në pozicionin e fjetjes.

Ka njerëz të cilët nuk flenë dot po nuk u shtrinë nga ana e majtë, e me siguri ata do të gëzohen kur të lexojnë se kjo përzgjedhje ka një ndikim të fortë pozitiv në shëndetin e organizmit.

Si ndikon ana e të fjeturit në shëndet

Sipas informacioneve, ekspertët paralajmërojnë se një pozicion i gabuar gjatë gjumit mund të shkaktojë shumë probleme.

 

Këtu përfshihet:

Urthi, Qarkullimi i dobët i gjakut, Probleme me stomakun, Dhimbjet e kokës, qafës dhe shpinës, Apnea e gjumit,

Lodhja dhe kontraktimet muskulare, Shfaqja e parakohshme e rrudhave.

 

Për fat të mirë, fjetja në anën e majtë mund të parandalojë shumë probleme të tilla dhe të garantojë cilësinë e gjumit.

7 përfitimet e të fjeturit në anën e majtë

Urthi

Fjetja në anën e majtë parandalon urthin sepse stomaku është shumë pranë ezofagut dhe përmbajtja e tij apo acidet nuk ngjitet lart.

Sistemi limfatik

Ky sistem luan një rol shumë të rëndësishëm në organizëm.

Ky sistem është i ngjashëm me sistemin e qarkullimit të gjakut dhe eliminon papastërtitë dhe toksinat nga trupi.

Fjetja në anën e majtë ndihmon në pastrimin e këtij sistemi dhe përshpejton gjithë punën e tij duke rikthyer proteinat e humbura nëpër qeliza.

 

Zemra

Kur njeriu fle në të majtë, zemra pompon gjak shumë më lehtë.

Për më tepër, graviteti ndihmon për një funksion më të mirë të sistemit qarkullues.

Mëlçia

Shpesh ndodh që mëlçia të përballet me një barrë shumë të rëndë pune.

Fjetja në anën e majtë i vjen asaj në ndihmë sepse neutralizon toksinat përpara se të akumulohen në mëlçi.

Stomaku

Ky pozicion ndihmon dhe përshpejton procesin e transferimit të mbetjeve ushqimore.

Për më tepër, graviteti përmirëson lëvizjet e zorrëve.

Shpretka

Fjetja në anën e majtë përmirëson funksionin e shpretkës e cila ndodhet gjithashtu në anën e majtë.

Kjo ndodh sepse gravitet stimulon qarkullimin e gjakut drejt saj.

Gratë shtatzëna

Fjetja në anë të majtë është shumë e dobishme për gratë shtatzëna në tremujorin e fundit.

Ky pozicion përmirëson qarkullimin e gjakut dhe funksionin e mëlçisë./AgroWeb.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *