Pendarovski: Do të mbetemi vetëm 1 milion banorë në Maqedoni

Presidenti Stevo Pendarovski në fjalimin e tij vjetor në Kuvend foli edhe për ikjen e të rinjve nga Maqedonia e Veriut, përcjell TV21.
Pendarovski në fjalim tha se nëse vazhdohet kështu, deri në vitin 2050, sipas parashikimeve të OKB-së, do të mbetemi vetëm 1 milion banorë.

“Rezultatet e regjistrimit këtë vit vetëm na vërtetuan se rreziku më i madh i sigurisë nacionale mbetet demografia.

Në Maqedoninë e migracioneve për fat të keq gjithmonë ka pasur më tepër qytetarë të Maqedonisë sesa në atdhe, por për shkak të varfërisë dhe mos-sundimit të së drejtës, “murtaja e bardhë” vazhdon ta zvogëlojë kombin.

 

Ne mund t’i numërojmë dhe shtojmë edhe njerëzit nga diaspora dhe të themi se jemi ë tepër, por e vërteta e hidhur është se sipas parashikimeve të OKB-së, deri në vitin e 2050, nëse vazhdojnë këto trende, në vend do të kemi vetëm 1 milion banorë, nga 2 milionë që ishim kur e krijuam shtetin”, tha mes tjerash Pendarovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *