Shqiptarja nga Kosova krijon nanosatelitin e parë

Elta Bajrami është studente e vitit të parë në Vassar College në SHBA.

Që në moshë të vogël ajo ka pasur kuriozitet duke filluar me çmontimin e lodrave për të parë mekanizmin se si funksionojnë.

Ndërsa sot ajo ka arritur deri te krijimi i një nanosateliti, një sukses i madh duke marrë në konsideratë edhe moshën e re të saj.

 

Krijimi i një nanosateliti, që vëzhgonte nga terreni dhe shfaqte inpute për matjen e temperaturës, shtypjes atmosferike apo vetëm vëzhgonte ndryshimet në terren ishte një projekt që mori rreth 3 muaj punë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *