A po shantazhohet Maqedonia për kazinot?!

Në një letër drejtuar qeverisë dhe deputetëve, ambasadori austriak në vend shpreh shqetësim serioz për përpjekjen për miratimin e shpejtë të Ligjit të ri për lojërat e fatit.
Ambasadori thekson se ky ligj aspak nuk kalon në procesin e harmonizimit me ligjet e BE-së dhe për këtë arsye nuk ka nevojë që të jetë me flamur të BE-së, respektivisht të sillet në procedurë të shkrurtuar.

Dispozitat aktuale cenojnë vlerat themelore të rendit kushtetues në nenin 8 të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, sundimin e së drejtës, lirinë e tregut dhe sipërmarrësisë, respektimin e normave përgjithësisht të pranuara të së drejtës ndërkombëtare, si dhe nenet 51 (kushtetutshmëria e ligjeve), 52 (ndalimi i veprimit retroaktiv) dhe 59 (nuk ka reduktim të të drejtave të fituara nga kapitali i huaj), thotë ambasadori austriak në vend, George Vutsas.
Ai kërkon nga deputetët që nëse në rendin e ditës të Komisionit vendoset propozim-ligji i njëjti, të mos shqyrtohet për mungesë kompetence dhe të mos jap pëlqim për propozim-ligjin për shkak të antikushtetutshmërisë.
Sundimi i së drejtës përfshin të gjitha institucionet dhe proceset, me përgjegjësi të veçantë të ligjvënësit, thuhet në letrën e ambasadorit austriak.

Qeveria dhe grupet parlamentare kanë konfirmuar se letra është pranuar dhe se vërejtjet austriake do të shqyrtohen seriozisht.

Videon mund ta shikoni në këtë: LINK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *