Biden u dha një afat prej 30 ditësh që të gjithëve të hiqnin TikTok nga pajisjet zyrtare

Shtëpia e Bardhë të hënën u dha agjencive qeveritare 30 ditë për t’u siguruar që nuk kanë më aplikacionin TikTok në pajisjet dhe sistemet federale.

Në një përpjekje për të ruajtur të dhënat e SHBA-së, të gjitha agjencitë federale duhet të eliminojnë TikTok nga telefonat dhe sistemet dhe të bllokojnë trafikun e internetit që të arrijë kompaninë, u tha agjencive Shalanda Young drejtoresha e Zyrës së Menaxhimit dhe Buxhetit në një memo udhëzuese, e cila u pa nga Reuters.

Ndalimi, i cili u urdhërua nga Kongresi në fund të vitit të kaluar, pasoi veprime të ngjashme nga Kanadaja, BE-ja, Tajvani dhe më shumë se gjysma e shteteve të SHBA.

Ndalimi, ndërsa prek një pjesë të vogël të bazës së përdoruesve të TikTok në SHBA, shton karburant në thirrjet për një ndalim të plotë të aplikacionit të ndarjes së videove. Shqetësimet e sigurisë kombëtare për Kinën janë rritur javët e fundit pasi një tullumbace kineze notoi mbi Shtetet e Bashkuara.

 

TikTok në pronësi të ByteDance tha se shqetësimet ishin nxitur nga dezinformata dhe mohoi se e kishte përdorur aplikacionin për të spiunuar amerikanët. Veprimi nuk prek më shumë se 100 milionë amerikanë që përdorin TikTok në pajisje private ose në pronësi të kompanisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *