Bimët që besohet se sjellin grindje dhe telashe në shtëpi

Njeriu ka qenë gjithmonë i rrethuar nga bimë, kështu që nuk është për t’u habitur që shumë duan të krijojnë një oaz të gjelbër në shtëpinë e tyre. Përveçse janë të dobishme dhe pastrojnë ajrin, bimët lidhen edhe me besime të shumta popullore.

Ka besime se disa bimë sjellin energji të keqe, ndërsa të tjera sjellin paqe dhe mirëqenie në shtëpi. Janë tre bimë që besohet se nuk janë të mira për t’u mbajtur në shtëpi.
Ndonëse disa dashamirës të bimëve nuk janë dakord, dhe thonë se janë “nëntë të gjyshes”, duhet të lexoni se cilat barishte janë “fajtoret” e grindjeve dhe divorceve, sepse nxjerrin në pah anën e errët tek njerëzit.

Ivy – do të debatoni për gjëra të vogla
Dikur besohej se kjo bimë ishte një simbol i besnikërisë dhe vajzat e pamartuara e mbanin atë si një amulet. Për të ruajtur bukurinë, rininë dhe për të tërhequr fatin për një martesë të qëndrueshme, vajzat mbanin me vete një degëz dredhkë. Sipas besimeve lindore, dredhka në shtëpi zgjat jetën.

Megjithatë, ekziston edhe një besim popullor se dredhka nuk duhet t’u bëhet dhuratë çifteve të reja të martuara sepse sjell mosmarrëveshje dhe grindje edhe për gjëra të vogla.

 

Hibiscus – merr energji pozitive
Lulet e saj janë të bukura, ndaj tërheqin vëmendjen, por besohet se hibiskusi sjell probleme dhe “heq” energji pozitive. Nëse lulja papritmas filloi të thahet, besimi popullor thotë se tradhtia bashkëshortore do të ndodhë.

 

Hoya – lule e grave që nuk i përshtatet burrave
Ka një aromë të mahnitshme dhe shpesh gjendet në parfume, locione dhe pluhura. Është rritur në ambiente të mbyllura. Besohet se kjo lule është një lule femër, dhe se nuk u pëlqen meshkujve, ndaj shpesh ndodhin grindje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *